Sunday, February 19, 2012

wah.

meja baru.
untuk study..
sekian..

sila abaikan barang2 atas meja tu..

Tuesday, February 14, 2012

sesi merintih #001

tolong. mintak tolong sangat2.
tolong lah faham. jangan lah tahu nak buat andaian sendiri.
aku ada hidup aku, aku nak hidup aku yg lama. 
aku nak gembira, tolong jangan buat macam ni.
tak semua aku kena ikut, same goes tu you.
aku tak pernah mintak something yg susah.
just please understand me. i'm tired.



Wednesday, February 1, 2012

perasaan : milik setiap orang


Assalamualaikum..

Hurmm… rasenye macam dah lama aku tak membebel kat blog..asyik2 tengok entry blog mesti Wordless Wednesday je.. Hai bosan2…huhu. Ok dah nak mula crite  ni..

Kalau tengok pd tajuk, untuk entry kali ni aku nk berbicara pasal perasaan. Tapi ni bukan general, aku cuma nak spesifikasikan pada satu perasaan je, iaitu ‘BAD MOOD or MOODY’. Tapi before tu aku nak pesan dulu, bagi makhluk2 yg mungkin akan terasa bile baca entry ni, dipersilakan lah untuk blah je dari blog aku. Sebab bukan aku saje nak tuju benda ni kat sape. Ni mungkin 1 of my experience sepanjang aku hidup. So be a neutral please. Good. Kihkihkih.. :)

Mula2 aku nak buat 1 persoalan, if korang moody, ape yg korang buat? Buat muke? Buat perangai? Ke buat2 cool je?.... hehee okay lah tu just persoalan aku je, tak kisah la ape korang nk buat. Ni apa yang aku praktikkan dalam hidup aku, once aku moody aku cuma akan moody pada orang yg buat aku moody je. Its mean that aku tak kan buat orang kat sekeliling aku terasa or tersinggung dengan sikap aku tu. Tu situasi bile ade orang buat aku moody la. Lagi 1 situasi pulak bile tengah tak sihat. Kita mesti rasa tak selesa kan dengan kondisi badan kita, dengan selsema dan batuk nye lagi. Memang sume rasa tak best je nak buat kan. Tapi aku bukanlah orang yang akan buat muka or tau nak marah2 orang yg ada kat sekeliling aku mase aku tangah sakit. Aku akan cube untuk act as a normal person bile ade dalam situasi ni. Sebab aku rase cam mengarot or mengade2 je nak buat perangai, bukan budak2 kecik lagi pon. Betol tak? Hahaha.

Benda yg aku nak tekan kan kat sini sebenarnye, dalam hidup kita kena belajar untuk faham perasaan orang sekeliling kita. bukan ape, benda ni untuk kebaikan kita jugak. Cuba kita fikir, tak kan sepanjang masa orang nak kena layan ape yg kita nak? Then ape pulak perasaan orang tu bila kita buat macam tu? Then ape pulak kita akan rasa bila orang buat macam tu kat kita? mesti la kita akan rase tak puas hati dan secara tak langsung perasaan negative tu  wujud dalam diri.. tak elok kan. So aku cume nak mngingatkan kawan2, sebelum buat kita kena fikir jugak in opposite way. Mana tau satu hari nanti korang yg kena hadap benda camni kan.. :) 


p/s : maaf kalau cara penulisan aku lain. Kali ni mungkin aku nak berpesan dgn nada yg lebih serius, sebab aku fikir situasi ni bukan aku sorang yg hadap. Korang sume pernah hadap jugak. So aku share je, same2 lah kita perbetolkan ape yg silap.  Ok bai.

Tuesday, January 24, 2012

Pelik Tapi Benar

game satu = menang!

game dua = kalah!
ok ni result game malam tadi.
yg pelik, dah dekat 2bulan tak maen.
tetibe jadi camni..
sangat banyak point tu..
macam tak caye.,
tapi tengok game satu, mule2 memang memalukan
longkang bhaii....
sabor jela...
tapi best, sebab dapat tutup mulut budak sebelah yg dok gelakkan aku time mule2 baling..
~siot ko gelak, padan muke..senyap ko!!!muahahahaha
rase puas gak la game malam tadi..
mungkin sebab kena betol2 tension kot baru dapat banyak ni...
tapi takpe, puas dengan opening game awal tahun baru ni..
nak maintain lah...hehehe

p/s : usop tu bukan name sebenar..orangnye pemalu...wakakaka

Sunday, January 15, 2012

kosong = blank = no idea

perasan tak,
sejak masuk tahun 2012 ni,
aku cume publish 1 post je.
tu pon post pasal wordless je,
pasal berry hitam yg sampai sekarang pon tak dapat dapat lagi..
sekarang ni nak post something pon macam malas.
nak cakap busy, takde pon rasenye..
tapi entah...
mungkin ade beberapar faktor kot buat aku jadi malas...

ok tu je nak cakap.
bai.

notakaki : cume header je yg aku dah tukar...header tahun baru..

Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday : GiGi




sakit. sangat sakit.
lupa beli painkiller.
so, tertonggeng la aku tahan sakit malam ni.
mood pon takde.
bai.